dinsdag 20 januari 2009

Ding 22 Bibliotheek 2.0 en de toekomst van bibliotheken

Bibliotheek 2.0.

Heb de Engelse info links laten liggen, ik ervaar dit vaak als te lastig (had ik op school maar beter opgelet....ging al terug naar Schoolbank.nl maar dat hielp niet echt...) Fijn dat collega blogger Orientexpress23 voor een samenvatting in het Nederlands zorgde!
Door het lezen van biebblogs , blogs van medecursisten en het regelmatig volgen van bibliotheek 2.0 ning en vanuit mijn pas verworven 23 Dingen- kennis heb ik een redelijk beeld gekregen van de actuele ontwikkeling van web 2.0 in bibliotheekland (en niet alleen daar!). Omdat informatie in de breedste zin ons Ding is en moet blijven,is het nodig ons hier blijvend in te verdiepen en toe te passen!!!

De taak, de opdracht die wij ons nu moeten stellen is: ons te laten zien,onszelf te promoten in de virtuele wereld en een (inter-)actieve relatie hebben met de (potentiƫle) gebruiker.En wat heel belangrijk is: de bibliotheekgebruiker kennis laten nemen van alle nieuwe digitale mogelijkheden, laat zien Libarything, laat zien de prachtige mogelijkheden van RSS, de Wiki's, Podcasts, My Discoveries... Die zijn unlimited!

1 opmerking:

Jan te Bokkel zei

Wat een prachtig statement!